Får bilen din tyn av kulden fra Sibir? Her får du noen råd av Tollaksen Auto

  1. Lufttrykk i dekkene

I kaldt vær kan du miste lufttrykk i takt med synkende temperaturer. Sjekk lufttrykket i dekkene dine regelmessig, og hold trykket innenfor anbefalingene til bilprodusenten. Kjører du med lite luft i dekkene dine kan det i verste fall, føre til at dekkene eksploderer på grunn av varmgang.

  1. Væsker

Alle væskene i bilen din blir tykkere og mer viskøs i kalde temperaturer, de blir mindre effektive. Tar du regelmessig service på bilen din, kan du føle deg trygg på at den takler de fleste forhold. Eksponerer du dårlige væsker for kulde, vil det kunne medføre skade på tetninger. Derfor er det lurt å la bilen din gå på tomgang noen minutter, før du begynner å kjøre på vinterveiene.

  1. Bytt dårlige tennplugger

Det er tøft i seg selv, for bilen din, å starte opp i iskalde temperaturer. Ikke gjør det tøffere ved å la en dårlig tennplugg få kludre det til. En skadet eller utslitt tennplugg vil også øke drivstofforbruket ditt – et dumt scenario om vinteren, når bilen din forbruker mer drivstoff enn normalt.

  1. Batteri

Kulden er det verste batteriet ditt vet om. Du har sikkert lest flere nyhetssaker i det siste, om elektriske biler som må taues til verksted på grunn av værforholdene. Parkering i garasje er det beste du kan gjøre for å unngå flatt batteri, men dersom dette ikke er et alternativ – sjekk tidspunkt for når du byttet batteriet sist. Vårt råd er å oppsøke verksted før du plutselig står der, en iskald morgen, uten den trofaste bilen din i drift. Enkelte kan se på starthjelp som en del av vinterrutinen, og at dette bare er en del av moroa. For de fleste av oss, er det bedre å svelge en karamell – få en skikkelig kontrollsjekk og ta service på bilen din – før de store problemene oppstår.

Et lite tips for deg som ofte småkjører i ukedagene – ta deg tid til en skikkelig kjøretur, én gang i uka.

Ønsker du å sjekke at alt er på stell, eller behøver du snarlig hjelp fra våre mekanikere? Ta kontakt med oss.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *